Trendiga plaggen som gör skillnad för unga kvinnors mentala hälsa!

Modemärket Monki lyfter i en kampanj sociala medier och hur de påverkar ungas mentala hälsa och du kan köpa plaggen som gör skillnad.

Kampanjen är ett samarbete mellan Monkey och organisationen Mental Health Europe och för varje plagg som säljs och som ingår i kampanjen donerar Monki en summa till organisationens arbete. Kampanjens fokus är frågan kring sociala medier och hur de påverkar ungas mentala hälsa. Du kan läsa mer om depression och ångest på vår hemsida.

Plagg som ingår i kampanjen:

För att fronta kampanjen har man valt tre influencers, personer som påverkar stora grupper av följare, som valts ut eftersom de talar om frågor om psykisk ohälsa;

Elyse Fox – filmskapare baserad i New York och som har grundat gruppen Sad Girls Club i vilken kvinnor kan dela med sig av sina erfarenheter av psykisk ohälsa.

John Yui – Talar om skillnaderna mellan hennes roll i sociala medier och i verkliga livet.

Emily Bador – kroppaktivist som berättar om hur sociala medier har ändrat hur hon ser på sig själv.

På Monkis hemsida https://www.monki.com/we-are-monki/monki-thinks/all-the-feels delar de även sina tips på hur man själv kan öka medvetenheten om sitt egna mobilanvändande och hur det kan ha effekt på vår mentala hälsa.

– Att engagera sig för ungdomar är kärnan i allt vi gör här på Monki. Jag är väldigt stolt över att vi aktivt deltar i diskussionen kring psykisk ohälsa. Den här kampanjen är bara det första steget i vårt arbete kring mentalt och fysiskt välbefinnande, säger Jennie Dahlin Hansson, vd på Monki, i ett pressmeddelande.

Tidigare har Monkey bland annat hyllats för en oretuscherad underklädeskampanj och för att man i samarbete med finska Lunette fram en menskopp vars intäkter gick till att utbilda kvinnor i Kenya om just mens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.