Boktips: Alkoholfritt till maten

Att välja alkoholfritt ligger i tiden, men det är lätt att känna sig fantasilös. Vad dricker man egentligen om man vill bjuda på annat än alkoholfritt vin och öl?

Det vankas middag eller fest och i glaset vill man servera något alkoholfritt som är roligare än vatten med en citronskiva i. Perfekt då att bläddra fram ett recept ur Richard Mans bok Alkoholfritt till maten (Bonnier Fakta) som bjuder på både nytänkande och goda alternativ för den som vill välja bort alkohol. Recepten är olika avancerade och gör det möjligt för dig att hitta det som passar dig och tillfälle allra bäst. Recepten är även uppdelade på följande kapitel: vatten, juice, te, kombucha samt vin, öl och cider. Låt dig guidas till att välja vilken alkoholfri dryck du ska välja till vilken sorts mat, för det behöver faktiskt inte innehålla alkohol för att höja smakerna. Det är den här boken ett bevis på. Det är kort sagt alkoholfria alternativ som passar bra till mat och som inte kommer med en hemsk huvudvärk dagen efter.

Richard Man arbetar till vardags med både alkohol och med alkoholfria alternativ, och vill med sin bok inspirera utan pekpinnar. Han har bland annat varit involverad i Fotografiskas barsatsning med fokus på alkoholfria drinkar och hållbar konsumtion, och 2016 blev han utsedd till Årets branschförbättrare av barbranschen.

Copyright/fotograf: Simon Bajada

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.