7 dagars detox från sociala medier

Pressen att ständigt vara uppkopplad kan göra vem som helst stressad. Därför kan det vara bra att då och då köra en detox från sociala medier.

Sociala medier är en av nutidens fantastiska möjligheter, men de är också en utmaning. Det gäller att ta kontroll över tekniken innan den kontrollerar dig. En paus från skärmar och sociala medier kan vara precis vad du behöver. Här följer en vecko-detox från Internetakuten.com:

+Måndag: Sluta följ människor som inte är dina riktiga vänner.

+Tisdag: Stäng av alla notifikationer.

+Onsdag: Titta inte på telefonen när du vaknar på morgonen.

+Torsdag: Lämna telefonen utanför sovrummet.

+Fredag: Gå ut på kvällen och lämna telefonen hemma.

+Lördag: Titta inte på telefonen alls.

+Söndag: Avstängd telefon under hela dagen.

Vi äger inte att det blir lätt, men vi är övertygade om att du kommer upptäcka hur skönt det faktiskt är att uppleva nuet i verkligheten och inte bara via en skärm. Har du några bra tips på hur man kan koppla bort och koppla av? Dela med dig här eller på vår Facebooksida

2 reaktioner på ”7 dagars detox från sociala medier

  1. Varför skulle det inte gå för andra som det går för mig – jag använder mobiltelefonen som en del i vardagslivet, som en av flera vardags-sysslor. Jag har en blogg med ett tiotal vänner och kollar på Twitter och Mail tre gånger om dagen (efter frukosten, efter lunchen och på kvällen) för att kolla TrafikP4Väst, OSXDaily, MacWorld och de tio vännernas eventuella tweets. Bloggen pular jag med (skriver inlägg) på kvällen istället för tv-n ungefär var tredje dag. OCH – jag skriver dagbok (Capture365Journal) varje dag, löpande under dagen genom att diktera in vad som hänt och vad vi gjort. Dessutom tar jag 1-4 foton av vilka jag väljer ett för dagens foto i min dagbok. Det här är i stort sett allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.