Fredagsinspiration: Lyckotips & veckans recept

Finns det ett recept på lycka? Nja, det finns ingen quick fix men däremot små saker som i längden kan göra stor skillnad för ditt välmående. Vi delar med oss av några tips!

Det är många pusselbitar som ska falla på plats för att man ska kunna säga att man är lycklig, men när du trivs med de bitar av livet som har störst inverkan på ditt välmående är du en god bit på väg. För att hjälpa dig på traven så kommer några lyckotips här:

Skriv lyckodagbok

Fundera på vad som gör dig lycklig och satsa på det. Ett sätt är att föra lyckodagbok: notera varje kväll hur bra du mår och vad som har hänt samma dag. Då kanske du kan hitta intressanta samband.

Utvärdera ditt liv

Emellanåt kan det vara bra att sätta sitt liv under lupp. Hur mår du? Kan du ändra på något? Kanske börja träna eller sluta umgås med någon som gör dig på dåligt humör. Rensa bort energitjuvarna och gör plats för sådant som får dig att må bra.

Finn inre ro

Jämför dig mindre med andra och se över din psykologi. Här finns mycket att göra även om det är svårt och tar tid. Mindfulness och tacksamhetsövningar kan vara en hjälp på vägen.

Ha nu en lycklig helg så hörs vi nästa vecka igen!

Redaktionen

Veckans recept: Magvänlig morotskaka

En lite nyttigare kaka med morot och olja. Dessutom ett bra alternativ på födelsedagskalaset för barn som inte gillar tårta. Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance och finns att hitta på www.DOKTORN.com

En reaktion på ”Fredagsinspiration: Lyckotips & veckans recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.