Koll på inomhustemperaturen?

Tycker du att det är kallt hemma? Det finns riktlinjer för hur kallt det får vara hemma, men det finns också en del man kan göra själv för att höja inomhustemperaturen.

Enligt Folkhälsomyndigheten ska temperaturen vara mellan 20 och 23 grader. Lägg en termometer mitt i rummet och kolla hur varmt det är. Om det är lägre än 18 grader i flera dagar kan du höra av dig till hyresvärden (om du har en sådan). Även om termometern visar att det är tillräckligt varmt kan det upplevas som kallare om det är dragit. I så fall kan det hjälpa att täta runt fönster och längs golvlister. Den riktigt frusna kan bli hjälpt av en värmedyna, som med fördel kan läggas i sängen innan man går och lägger sig. Filtar och värmeljus är också bra – om inte annat som inredningsdetalj och förhöjd mysfaktor!

En reaktion på ”Koll på inomhustemperaturen?

  1. Som pensionär och över åttio upplever vi att vi blir frusna även när vi har mellan 20 och 22 grader varmt inne (vi sköter om vår egen panna i villan).
    Vi går alltså gärna omkring med litet för mycket kläder på oss för att må riktigt bra, en extra kofta eller olle. När jag skall sova tar jag ofta på mig
    någon extra tröja för att slippa frysa, om jag råkar sparka av mig under nattens sömn. Jag har förresten ALLTID socker på mig när jag sover.
    Varför? Jo, jag är lång och har lågt blodtryck och dålig cirkulation så både fötter och händer är alltid kallare än normalt. Vilket liv man lever,
    som pensionär. Tack och lov så långe man inte har någon svår sjukdom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.