Fredagsinspiration: Värmande tips i vinterkylan

shutterstock_166836944

Brr! Vinter och kyla – för att inte behöva huttra allt för länge efter att ha vistats utomhus finns det olika sätt att värma en frusen kropp.

Inspireras av våra värmande tips och bidra gärna med egna tips antingen i bloggen eller som kommentar på vår Facebooksida!

Tappa upp ett bad

shutterstock_92231647

Se alla kalla dagar och nätter som ett gyllene tillfälle att tappa upp ett varmt bad och bara njut. Var generös med badskummet och tänd lite ljus för extra lyxkänsla.

Mysig filt

shutterstock_326453363

Få saker är väl så mysiga som att svepa in sig i en filt och kura ihop sig i soffan med en bok. Värme, mys och avkoppling!

Mysiga tofflor och sockor

shutterstock_312982367

Golven är ofta kalla och för att inte låta kylan krypa från fötterna och upp i resten av kroppen är ett par innetofflor att rekommendera. Mjuka sockor i värmande material är också skönt, men se upp! Sockor är ofta hala så var försiktig eller köp sockor med halkskydd.

Klä dig rätt

shutterstock_354365165

Lager på lager, mössa, vantar, halsduk – du är good to go! Den med frusna fingrar kan dessutom se till att ha ett värmehjärta i jackfickan. Tryck bara på metallknappen inuti hjärtat och vips så blir hjärtat varmt.

Värm inifrån

shutterstock_257772505

Ett bra sätt att få upp värmen är att börja inifrån. Drick något varmt, exempelvis te eller varm choklad, och känn hur värmen sprider sig i kroppen.

Mat värmer också inifrån och här har vi det perfekta receptet för kalla vinterkvällar. Hoppas det smakar och trevlig helg!

//Redaktionen

shutterstock_263488850

Veckans recept: Kycklinggryta med kokos

Smakrik kyckling- och kokosgryta från Tanzania. Perfekt rätt att laga när det vankas många gäster. Den passar också som storkok för den som vill bunkra upp med matlådor i frysen.

Piri piri-såsen varierar i styrka beroende på vilket fabrikat som används. Smaka dig fram till lagom styrka.  Se hela receptet här 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.