Nyårsinspiration: Så håller du ditt nyårslöfte & nyårsreceptet!

Nyårslöften kan vara lätta att avge men svåra att hålla, låt oss ge dig några tips på vägen hur du kan få dina nyårslöften att hålla hela vägen i mål!

Det här är årets sista fredagsinspiration, årets sista blogginlägg och en perfekt inspiration till hur du kan ta dina löften med dig in i ett nytt år fyllt med nya möjligheter och fantastiska

Inspireras!

Att bara ”lova” för lovandets skull gör dig sällan motiverad, gå tillbaka i resonemanget och hitta moroten som gör att du inspireras till just ditt eller dina nyårslöften.

Ta det piano!

Många, vilket inte minst gymmen runt om i landet vittnar om, kör igång direkt efter nyår och bygger upp förväntningar om ett fantastiskt resultat ganska omgående och tröttnar därför relativt kvickt. Det tar en stund för nya vanor att sätta sig så ta det piano och försök undvika fallgropen med det dåliga samvetet.

Mål och delmål!

Vi nämner ofta den här punkten, att inte bara sikta högt utan även se vägen dit. Delmål hjälper till att hålla motivationen uppe på vägen mot det där stora, slutgiltiga målet. Även om du inte når hela vägen fram har du uppnått enormt mycket på vägen så glöm inte bort delmålen. Samtidigt ska det slutgiltiga målet vara tillräckligt stort för att motivera till att köra igång överhuvudtaget!

Gör löftet till ditt!

Nyårslöften ska vara dina, inte någon annans. Det ska passa ditt liv, ditt livspussel och fungera för att du ska kunna nå dit du vill. Fungerar inte det du påbörjat, tänk till och tänk om, våga avbryta och hitta nya vägar som passar just dig.

Våga misslyckas!

Det är inte alltid det blir som du vill. Ett nyårslöfte kan av många olika anledningar misslyckas men det betyder inte att det är kört. Gå tillbaka till första punkten, vad inspirerade dig från början att avlägga just det nyårslöftet, kan du göra någonting annorlunda så att du uppnår delmål och mål eller är det ett helt orealistiskt nyårslöfte? Oavsett så är själva kontrollen över vad du vill och kan göra i livet ett stort steg mot bättre självförtroende och självkontroll.

Ta hjälp!

Nej, alla löften behöver inte genomföras i grupp men använd gärna internet, vänner, bekanta, organisationer och företag på vägen till ditt mål. Oavsett om du behöver inspiration, stöd eller motivation finns det idag hur många kanaler som helst där du hittar hjälp på vägen – så sitt inte ensam om du inte vill, sök runt och hitta andra som har samma eller liknande nyårslöften och gör gemensam sak, din motivation kan ge andra den extra push som behövs för att lyckas!

Var stolt!

Se dig omkring i ditt liv och ta vara på vad du redan har lyckats med. Du kanske har ett jobb, hade bra betyg i något ämne, har en familj, har kommit till rätta med någon besvärlig sjukdom, tagit dig igenom en kris, hittat kärleken. Det finns otroligt mycket, stort som smått, högt som lågt, som du redan har lyckats med i livet, använd det som bränsle så kommer du att göra en raketstart på det nya året och inga nyårslöften kommer att kännas omöjliga. Lycka till!

Med det sagt ger vi er årets sista recept, en efterrätt som passar fint på nyårsafton! Vi lovar att vi under året kommer att göra vårt bästa för att under året på olika härliga och konkreta vis motivera dig inom medicin, hälsa och välbefinnande – det är vårt nyårslöfte!

Gott nytt år!

Redaktionen

Glutenfri smulpaj till nyårsafton

Varför inte bjuda på en riktigt smarrig och dessutom glutenfri paj till efterrätt på nyårsafton. 

Det bästa med smulpaj är att man kan bestämma själv vad som ska vara på och man kan ta nästan vilken frukt eller de bär man har hemma. Testa dig fram!

OBS! Smulpajen innehåller havregryn i sitt originalrecept men grynen kan bytas ut med mjölmix. Här hittar du hela receptet på DOKTORN.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.