Julinspiration: Julklappstips till den som har allt!

Samma visa varje år, ett par dagar kvar till julafton och du står och funderar över vad du ska köpa till den som redan har allt. För visst vill man trots allt dela ut något där man sitter och myser på julafton. Vi har ett tips som vi vet kan glädja många.

En del av julstressen går åt att trängas med mycket folk, eller klia sig i huvudet för att komma på vad den eller de som redan har allt vill ha. De som inte är barn längre, som har möjlighet att många gånger själva köpa det som behövs eller det som man saknat. En julklapp kan självklart vara något givande om du prickar rätt men kommer du inte på något bra tycker vi på Redaktionen att välgörenhet är ett hett julklappstips.

Vi har några råd för dig som vill ge bort välgörenhet i julklapp!

Förankring

Kan personen själv relatera till gåvan? Till exempel en lärare kanske uppskattar att man ger bort ett skolpaket till behövande länder, en person med nedsatt hörsel uppskattar ett bidrag till Hörselskadades riskförbund och om det är någon som har haft besvär med hjärtat och fått hjälp kanske en gåva till Hjärt -lungfonden. Att ge bort välgörenhet behöver inte alls vara opersonligt, fundera på vad personen som ska få gåvan har får egna erfarenheter och intressen så kan du anpassa ditt val av välgörenhet därefter.

Personlighet

Många saknar känslan av att ge bort och att få öppna ett paket när man ger bort välgörenhet. Komplettera gärna din gåva med något enkelt, till exempel en chokladask, något du har skapat själv och gör ett snyggt paket. Kanske något som relaterar till det du ger bort i välgörenhet? Med känsla för detaljer kan du skapa ett paket som innehåller både något litet till den som får själva paketet och något större till de som får ta emot ditt välgörande bidrag.

Summa

Ibland kan det vara trevligt att ge ett större bidrag. Kan ni gå ihop, flera vänner och släktingar, och kanske skänka ett större bidrag samtidigt som ni ger varandra någon symbolisk gåva som något man lagat till eller bakat, något man själv har gjort eller en fin blombukett. Tillsammans kan ni göra mera och vilken tidpunkt på året att göra just det passar bättre än på julafton? 

Ja, behovet av hjälp är stort. Oavsett om det gäller flyktingar i Syrien eller hemlösa här i Sverige, människor som lever mitt i utbrottet av ebola eller som fryser på andra sidan Östersjön finns det många där ute som behöver hjälp.

Det finns också organisationer, fonder och föreningar som forskar och försöker bota och lindra många sjukdomar som även de får skjuts av ett bidrag. Utgå från vad ditt hjärta säger, försök i den mån det går att hitta något hos mottagaren som man kan koppla din välgörande gåva till och resultatet blir ännu bättre. I år kan du till exempel för Unicefs räkning för 49 kr köpa 1053 vattenreningstabletter på Apotek hjärtat och 65 påsar vätskeersättning på Pressbyrån. Så, till och med sista minuten-klapparna går att ordna för välgörande ändamål.

Vi tror att den största gåvan är att få vara med varandra men visst är det mysigt att dela ut julklappar och vad är då bättre än att till den som har allt ge något till de som inget har.

Nu vill vi önska en riktigt härlig och god jul till er, alla våra fantastiska bloggläsare, så ses vi igen efter julhelgerna. Ta hand om er!

Redaktionen

Ps! Här kommer en liten film på just det här temat att ge till jul…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.