TV-gala sätter fokus på diabetes

I kväll, på Världsdiabetesdagen, direktsänds Sveriges första TV-gala för diabetes. Syftet är att samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen samt att sprida kunskap om sjukdomen.

Diabetesgalan kommer att ge diabetes en helt ny plattform och ända sedan den tillkännagavs har intresset för galan varit enormt. Några av förhoppningarna är att den ska leda till att fler får upp ögonen för sjukdomen, samt att få de som lever med diabetes att känner sig sedda, uppmärksammade och stärkta.

Galakvällen kommer, förutom inslag av diabetes, att bjuda på både underhållning och artistuppträdanden. Bland annat kommer ett stipendium på 500 000 kronor att delas ut till en eller flera diabeteshjältar som bidragit till att göra livet lättare för personer med diabetes. Allt med syfte att sprida kunskap och få in så mycket pengar som möjligt till diabetesforskningen.

Diabetesgalan äger rum på Grand hotell i Stockholm och visas kl. 20.00 i TV3, Viafree och Viaplay. Programledare för Diabetesgalan är Peter Jihde, som själv har typ 1-diabetes.

Bakom galan står Diabetesförbundet och MTG (Moderna Times group) som har ingått ett treårigt samarbete, där Diabetsgalan är en utav flera satsningar.

Du vet väl om att på DOKTORN.com finns ett helt temaområde med artiklar om diabetes? Se alla artiklar här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.