Förvandla måndagsdepp till måndagspepp!

Måndagen, veckans första arbetsdag (för de flesta) är nästan över och du kanske har haft svårt att komma in i en ny arbetsvecka efter en ledig helg – då har vi tipsen som du kan ta med dig till nästa måndag! Eller varför inte använda några av tipsen varje dag? 

Tanken är att du ska kunna starta veckan med ett starkt och stolt leende på läpparna och en motivation i kroppen som säger att ”nu är jag redo”. Allt sitter i attityden och inte i vems attityd som helst, utan just din. Så, ta med dig och dela med dig av våra tips och se hur nästa måndag kan kännas ännu mer motiverande!

Förvandla måndagsdepp till måndagspepp!

Ta måndagsdeppen på allvar. Känner du lite då och då att måndagarna är tunga och sega, känns omotiverade och tråkiga, så är det helt okej. Det du ska tänka på är om du känner så ofta, kanske till och med varje måndag. Då behöver du identifiera vad som är problemet, är det privat eller i yrkeslivet? Det kan vara så att du behöver göra en förändring, som att byta arbetsuppgifter eller jobb, för att få tillbaka den där positiva energin. Ta måndagsdeppen på allvar och tänk efter, hur ofta känner du att måndagen suger? 

Gör en lista på saker du ser fram emot. Skriv ihop en lista med saker du ser fram emot kommande arbetsvecka, tre saker räcker! Sätt listan så du ser den dagligen och bocka av varje moment på listan. Kom ihåg, det ska vara något du ser fram emot i din yrkesroll!

Starta måndagen lagom. Vi svenskar älskar ordet lagom och måndagarna är inget undantag då det här kan appliceras. Låt inte måndagen ta över, då kan det kännas överväldigande även resten av veckan. Planera lättare uppgifter du kan bocka av, lägg inte för många ägg i din korg utan portionera ut dessa under arbetsveckan. Låt måndagen bli en mjukstart, om möjligt, för att samla energi inför kommande vecka.

Planera in något som bryter av arbetsdagen. Måndag kan lätt bli jobb från morgon till kväll, för att man vill ”komma ikapp” efter helgens ledighet. Låt istället måndagarna få ta plats, svälla ut, planera in något som bryter av arbetsdagen. En inplanerad kvarts fika med en kollega, ett kort yogapass (våra vänner på Yogobe har pass du kan se på datorn eller mobilen och göra på jobbet). Något som gör att inte hela måndagen består av jobb.

Klä dig som en vinnare. Kläderna kan vara guld för självförtroendet så varför inte kickstarta veckan i din senaste outfit. Sträck på dig, kliv in på kontoret med självförtroende som matchar dina kläder och din måndag kommer att bli så mycket härligare.

Gör någon annan glad. Det finns inget som ger så mycket energi som att se en kollega på bra humör. Om du vet med dig att det är något särskilt som piggar upp just dina kollegor, dela med dig och gör även måndagen till en glädjefylld arbetsdag, tillsammans.

Ha en plan till efter jobbet. Allt är inte jobb som glimmar, eller hur? Gör en plan att se fram emot, till exempel middag med din partner eller en god vän, en promenad ute eller varför inte ett skönt träningspass, själv eller med någon kamrat. Oavsett, se till att du har något att se fram emot när arbetsdagen lider mot sitt slut för det finns ett liv även utanför arbetsplatsen.

Var positiv. Det kan låta kliché men det är trots allt så att vi skapar vår egen lycka. Drar du på smilbanden, såväl på utsidan som insidan, så är sannolikheten högre att du får en lyckad dag. Så, glöm inte att i allt vara så positiv som du bara kan – då kommer du få en fantastisk start på din vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.