Anders bloggar: Jag vet vad jag tänker ge i julklapp!

img_3789-resized

Jaha, då var det snart julafton igen och de vanliga funderingarna om vad som ska inhandlas börjar hopa sig när det bara är lite mer än en vecka kvar. Vilken tur att jag har hittat den perfekta julklappen!

Du vet, det är inte så kul att leva och bo nere i Syrien just nu. Oavsett vilken sida du befinner dig på så är situationen för många av invånarna ohållbar. Ett land som har förfallit i krig och där många är på flykt undan från något som för inte så länge sedan var en helt vanlig vardag men som förvandlats till en krigszon.

Det är en av våra stora humanitära katastrofer och medan vi rusar runt på stan och funderar på exakt hur många julklappar vi ska köpa till var och en så springer barnen i Syrien undan krypskyttar och bomber. Visst är det så att alla har sina problem men nog kan vi alla komma överens om att den syriska befolkningen just nu har företräde när det handlar om att livet milt sagt inte är någon höjdare.

Så jag har bestämt mig. I år kommer mina julklappar att bestå av julklappar från UNICEF’s webbshop. Hjälpbehovet är enormt och som vi brukar säga, flera kan göra mera. Mitt varmaste varmaste julklappstips inför julen 2016 är helt klart välgörenhet. Självklart väljer du vad du vill ge till, det finns många som har det tufft även här hemma i Sverige men – den humanitära situationen i Syrien är just nu katastrofal och därför väljer jag att lägga mitt engagemang till folket i Syrien med en förhoppning om att åtminstone ge några en drägligare tillvaro!

Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.