Anders bloggar: Konsten att balansera – inte det lättaste!

shutterstock_412820083

Livet handlar om balans. Det är bara att inse, hur kliché det än låter så är balansen mellan allting jag gör grunden till att tillvaron rullar smidigt. Hur står det till med din balans?

För det ska erkännas, även undertecknad kämpar med att balansera jobb, vardagsbestyr och relationer. Det är inte sällan något väger tyngre än något annat och då riskerar den där delikata balansen att rubbas. Jag blir ostadig på foten och tänker att jag riskerar att trilla omkull. Det är vid dessa tillfällen det gäller att försöka hitta något trick för att återfå balansen igen.

Jag tänker att det är vad det är. Vi kan inte alltid kontrollera allting, så är det bara. Ibland finns där en obalans vare sig vi vill det eller inte. Precis som när du är ombord en båt och havet gungar lär du dig till slut att manövrera fram även om det är lite ostadigt.

Jag prioriterar. Okej, så ett ben är ostadigare än det andra. Vad kan jag göra åt det brukar jag tänka. Hur kan jag stabilisera mig, vad är det som faktiskt är stabilt? Helt plötsligt kan jag upptäcka något i tillvaron som faktiskt gör mig lite mer stabil, om än inte helt.

Jag fokuserar på mig själv. Låt inte andra, runtomkring dig, påverka dig så du tappar balansen. Det är jättesvårt att inte låta kollegor, familj, kärleksrelationer göra dig ostabil. För de är en del av balansen. Men när allting kommer omkring är det du som sätter balansen i ditt liv. Så försök, blunda, och återfå din balans – det är inte det lättaste, jag erkänner men det går!

Min balans kommer och går. Genom livet upptäcker du nog att balansen kommer och går. Jag har haft perioder då balansen varit superstabil och andra när jag känt som att jag hänger mig fast i balanslinan med ett lillfinger. Det är så livet ser ut. Du kommer förmodligen inte alltid ha full balans. Men jag lovar att det kommer perioder där du kommer att vara så välbalanserad att du kan stå på huvudet på den där balanslinan, tro mig!

Att få balans i livet är något av det svåraste vi kan ta oss an, för det handlar om så många faktorer som ska fungera. Men, när du väl börjar skärskåda vad det är för faktorer, hur de påverkar dig och hur du kan få dessa att samspela, då kommer du upptäcka att även om du inte har kontroll över allting så hjälper det du har koll och kontroll på dig att stå stabilare.

Det är något vi måste öva på varje dag och ibland behöver vi lämna vissa saker för stunden för att de inte ger oss balans, andra gånger är vi så stabila att vi kan lägga till nya utmaningar. Oavsett, sluta aldrig öva på att få balans i ditt liv – jag tränar varje dag och kan jag, då kan banne mig du med. 🙂

Anders.

shutterstock_520732237

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.