Köp spel – stöd kampen mot aids!

red

Är du precis som jag förtjust i att ladda ner och spela spel på din iPhone eller iPad kan du under en veckas tid samtidigt göra en god gärning.

Apple är som många andra globala stora företag engagerad i välgörenhet och under december brukar de alltid uppmärksamma kampen mot aids och hiv extra mycket. Det gör de under varumärket (RED), en symbol du kan se i anslutning till vissa produkter på hemsidan som röda mobilskydd eller iPad-fodral och liknande. Av intäkterna från de produkter som har den symbolen går en andel till kampen mot aids.

Från och med idag har de dessutom en kampanj i Appstore. Om du klickar på symbolen kommer det upp ett antal spel där alla intäkter från så kallade ”in-app purchase”, det vill säga när du köper något i spelet, går till kampen mot aids. Jag spelar mitt favoritspel, Plants vs. Zombies och när jag nu köper en uppgradering i spelet så går alla de pengarna, smått som stort, till den här kampen som inkluderar bland annat forskning.

Kampanjen pågår en vecka så varför inte förena nytta med nöje och antingen uppgradera ditt favoritspel eller hitta en ny favorit att upptäcka när du spelar spel på mobilen eller surfplattan. Om du klickar på symbolen i Appstore kan du även läsa om fler sätt som du kan stödja (RED)-kampanjen.

Anders
Chefredaktör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.