Pappas potatisgratäng är bäst, men inte helt ohotad

shutterstock_250666765

Om jag bara fick välja en ätbar grej som jag får leva på resten av livet så aspirerar pappas potatisgratäng om förstaplatsen. Men i helgen var det en annan matlagare som fick till en riktigt bra gratäng…

Och denna matlagare är ingen mindre än jag själv! Jag tror det var mitt fjärde försök att göra en potatisgratäng och förhoppningarna var inte särskilt. Alla tidigare gånger har det nämligen slutat i missnöje, antingen har gratängen varit för rinnig, potatisen för hård eller mjuk, för lite vitlökssmak eller något annat som inte fulländat den. Knepet den här gången tror jag var att jag gjorde några lyckade justeringar av receptet.

Receptet jag utgick ifrån var det här från ICA

Det jag gjorde var att minska något på mängden grädde/mjölk (tror jag tog bort ca 0,5 dl) samt att gratängen fick tillagas på låg värme under en längre tid. Eftersom potatisskivorna var så tunna så lät jag de bara koka i ca 2-3 min och körde sedan in allt i ugnen. En liten notering är också att jag skippade osten, men det är ju en smaksak. Resultatet blev hur som helst YUMMIE!

Nu är jag taggad på att laga potatisgratäng igen för att se om jag kan få in två fullträffar, annars är det ju ingen vidare konkurrens till pappa. Pappas potatisgratäng är ju perfekt varje gång och så god att jag antagligen skulle kunna äta en hel gratängform helt på egen hand!

Moa / Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.