Fredagsinspiration: Eftertanke, Allahelgonahelgen & pumpatips

shutterstock_465014942

I måndags var det officiellt Halloween som firas i flera länder. I Sverige samsas den traditionen med vår alldeles egen Allahelgonahelg som manar till eftertanke och värme.

För många betyder Allahelgonahelgen ett besök på kyrkogården. En stund att minnas och hedra människor som har betytt något i ens liv. Det är fint hur kyrkogårdarna i hela landet lyser upp under helgen. Döden är en självklar del i våra liv och något som vi måste acceptera.

Samtidigt är det inget som får hindra vår vardag att fungera. Ibland ”fastnar” tankar på döden, oro för livet efter detta och ”vad som händer sen”. Kommer du inte ”loss” från dessa tankar själv kan du behöva prata med någon som hjälper dig komma ur hjulspåren man lätt fastnar i.

För även om döden är en del av våra liv ska den inte förhindra oss från att leva (är du fundersam över om din oro kan vara ångest? Läs mer i vår artikel om generaliserat ångestsyndrom). Med det sagt, eftertanke är viktigt. Att vi sätter oss ner och tänker igenom vad vi gör, vad vi vill göra – vad vi är tacksamma för. Testa att lyfta fram tre saker som du är tacksam för här och nu!

shutterstock_465094328

Jag är tacksam för…

Visst är det skönt att få vara tacksam! För att orka vara tacksam behöver vi näring också och vi har ett par tips på vad du kan göra nu när det är fullt med pumpor ute i handeln.

Passa på, när veckan är över kommer pumporna att säljas ut och du kan ju göra så mycket mer med en pumpa än bara karva ur den och sätta ett ljus i den!

shutterstock_114446023

Pumpatips!

Pumpamos. Skala/gröp ur pumpan. Ta bort kärnor och trådar med exempelvis en matsked och dela sedan pumpaköttet i bitar som du kokar i lättsaltat vatten. När pumpaköttet kokat såpass att det känns halvmjukt häller du av vattnet, mosar bitarna med en vist och låter moset svalna!

Rostade pumpakärnor. Pumpakärnorna du fick över från urgröpningen av pumpan sköljer du och torkar. Sedan rostar du dessa i en torr stekpanna tills de börjar poppa. Strö över flingsalt och servera pumpakärnorna ljumma.

Vi är tacksamma för att ni följer oss på hemsidan, i bloggen och på Facebook (titta, vi hittade tre saker direkt) och vill önska er en trevlig och eftertänksam Allahelgonahelg!

Redaktionen

shutterstock_502259569

Pumpasoppa

Med så många pumpor ute i handeln passar det fint att göra en god och smakrik pumpasoppa.

Smakkombinationen med lime gör att den dessutom känns härligt fräsch! Läs hela receptet här på DOKTORN.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.