Anders bloggar: Jag avslöjar en hemlighet!

shutterstock_317852528Får jag avslöja en hemlighet? Den kan stanna mellan dig och mig eller så sprider du den vidare. 

Det är nämligen såhär att vid den här tiden på året så händer det något med det här landet och dess invånare. Dagarna blir mörkare, landet lite gråare, temperaturen sjunker och regnet förvandlas till snö. De färgglada löven på träden faller till marken och med löven faller också mungiporna på många ner. Sociala medier fylls med att ondgöra sig över väderleken (vad skulle vi annars prata om?!) och det allmänna samtalsämnet är ”visst är det tråkigt väder”. Men, till saken hör att jag vet någonting som du kanske inte vet…

Det här händer varje år. Varje år, samma sak. Du vet det säkert, innerst inne. Men istället låter vi den här stressiga, tråkiga och negativa konversationen fylla vår vardag som redan är på bristningsgränsen av stress med allt du ska hinna med, från jobb och studier till att städa hemma, handla mat och vara social. Dessutom ska du leta fram de där vinterkängorna från föregående år, vart nu de har tagit vägen. Så, vi öppnar ”storstilat” många konversationer såhär års med att beklaga oss vilket direkt ger en negativ energi.

Nej, du är inte på en vit strand med turkost vatten och varm vind i håret. Nej, du sitter inte på en uteservering med ett par sliriga solbrillor på. Du är där du är, och var tacksam för det. Det finns många människor som inte är där de borde vara, så om du är det, var tacksam för det. Stanna upp, låt regnet piska dig i ansiktet och njut av friheten att vara just den du är, för att du är den du är.

shutterstock_286963652

Skratta åt att det faller regn eller snö, rulla med kalla fingrar ihop en snöboll och kasta ut i tillvaron. Hjälp en äldre över gatan när de där löven är förrädiskt hala och önska sedan en trevlig dag. Skutta mellan vattenpölarna och skratta åt att vinden viker paraplyet ut och in. Sträck på dig trots kylan och bestäm dig bara att le från insidan och ut.

Jag ser så många som går med huvudet neråt, bråttom för att ta sig från punkt A till punkt B under dessa gråa månader. Vi knuffar och springer förbi, jäktar och gömmer oss. Vädret blir en negativ faktor i vår vardag. Vet du vad? Strunta i det, öppna dörren och kom ut med stolthet – ut i hösten och vintern. Även om solen gömmer sig ovan molnen så kan du skina som en solstråle och få din omgivning att känna värmen från ditt leende.

Det kommer att vara såhär även nästa år, och året efter det och alla andra år men nu vet du också hemligheten hur du kan göra för att vända den negativa känslan till en positiv känsla!

Tro mig, det funkar – jag lovar!

/Anders, chefredaktör

En reaktion på ”Anders bloggar: Jag avslöjar en hemlighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.