Tema Världsdyslexidagen: Forma din bokstav

fullsizerender-kopiera

För att uppmärksamma dyslexi sprids nu kampanjen #Formadinbokstav på sociala medier – var med du också!

Idag, torsdag den 6 oktober, är det Världsdyslexidagen. Då vill Dyslexiförbundet FMLS uppmärksamma dyslexi genom att sprida kampanjen #Formadinbokstav på sociala medier. Du kan vara med och stödja kampanjen genom att forma, fotografera och posta din bokstav på Facebook, Twitter och Instagram.

För att forma bokstaven använder du vad du har framför dig. Välj den bokstav du känner mest för. Använd sedan hashtaggarna med #Formadinbokstav och #EDAdyslexiaday

Fakta Världsdyslexidagen (World Dyslexia Awareness Day)

Världsdyslexidagen (World Dyslexia Awareness Day) infaller på torsdagen under den Europeiska Dyslexiveckan. Under hela veckan pågår arrangemang på olika platser i Sverige. Syftet är att sprida information och kunskap om Dyslexi och läs- och skrivsvårigheter. I år är temat ”Hitta ditt sätt att läsa” och vi slår ett slag för allas rätt att läsa på det sätt som passar bäst. Läs mer om Europeiska Dyslexiveckan och alla arrangemang på http://www.dyslexi.org/dyslexiveckan.

Bakom kampanjen och Europeiska Dyslexiveckan står Dyslexiförbundet FMLS, Svenska Dyslexiföreningen, Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn, Svensk Biblioteksförening samt European Dyslexia Association (EDA).

”A” som i Anders Åker,
Chefredaktör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.