Fredagsinspiration: Bli produktiv genom gullighet, 10 supersöta kattvideoklipp & veckans recept!

kitten

Japp, det är bevisat vetenskapligt att gulliga kattbilder kan göra dig mer produktiv på jobbet och det gäller särskilt dig som jobbar administrativt. Så vi hämtar inspiration från det och bjussar på supergulliga klipp på just kattungar här i bloggen. 

Det är forskare vid universitetet i Hiroshima som låtit studiedeltagare titta på en rad olika på bilder gulliga djurungar och sedan utföra olika arbetsuppgifter. Deltagarna fick även titta på bilder av mat och vuxna djur. Resultatet var tydligt, hundvalpar och kattungar var oslagbara när det kom till att förbättra utförandet av uppgifter som kräver noggrannhet och omsorg.

Studien, som fått namnet ”The power of Kawai” menar att gullighetsfaktorn hjälper oss människor att utföra arbetsuppgifter som ställer krav på motorik och omsorg om detaljer. Som exempel kan nämnas att du som jobbar med administrativt arbete kan dra nytta av gullighetseffekten att ha bilder på gulliga kattungar (eller andra gulliga djur) på din arbetsplats.

Huruvida det ger produktiviteten en skjuts eller inte att titta på söta kattvideoklipp på nätet låter vi vara osagt, men vi på Redaktionen har ändå valt ut tio favoriter som vi tänkte dela med oss av. Vilket klipp är din favorit? Klippen presenteras utan inbördes rangordning, vi tycker alla är lika söta 🙂

Längre ner, efter klippen, hittar du som alltid i fredagsbloggen veckans recept som den här veckan är en stresslindrande smoothie. Vi ses igen på måndag!

Trevlig helg!

Redaktionen

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

Veckans recept: Stresslindrande apelsinsmoothie

En stresslindrande smoothie fylld med vitaminer och mineraler för dig som vill finna lugnet i vardagen.

Den här näringsrika smoothie innehåller både vitaminer och mineraler. Vitaminer och mineraler kan hjälpa till att skydda din kropp mot stress och även stärka skyddet mot till exempel förkylningar. Receptet räcker till två smoothies och de frusna bananerna gör smoothien krämig. Här hittar du hela receptet på www.doktorn.com

En reaktion på ”Fredagsinspiration: Bli produktiv genom gullighet, 10 supersöta kattvideoklipp & veckans recept!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s