Smycken till förmån för Diabetesfonden

shutterstock_452232196

Smycka dig i silver och stöd forskningen för diabetes. Smyckena är på initiativ och designade av artisten Molly Sandén, som själv är diagnosticerad med Diabetes typ 1.

Smyckena är i äkta silver med diabetessymbolik. Molly, som drabbades av Diabetes typ 1 för några år sedan, brukar själv tänka ”jag är större än mina toppar och dalar” (I am greater than my highs and lows), ett budskap som även smyckena ska förmedla.

Smyckena vänder sig till alla som vill stödja dem som är drabbade av diabetes och som vill bidra till forskning kring sjukdomen. För varje sålt smycke går 25 kronor till Diabetesfonden.

Diabetessmyckena, ett armband och en ring, kan köpas på Guldfynd och kommer att ingå i Molly Sandéns befintliga kollektion Guldfynd by Molly.

diabetessmycken-armband-molly-sanden-bildkalla_guldfynd diabetessmycken-ring-molly-sanden-bildkalla_guldfyndguldfynd-by-molly-sanden-bildkalla_guldfynd

Bildkälla för smycken: Guldfynd

Fakta Diabetes typ 1

Diabetes typ 1 har ett snabbt sjukdomsförlopp och är ett allvarligt tillstånd där kroppen slutar att producera insulin. Som drabbad måste man ständigt hålla koll på sitt blodsocker och ta insulinbehandling. Läs mer om Diabetes typ 1

Fakta Diabetesfonden

Diabetesfonden (Stiftelsen Svenska Diabetesförbundets Forskningsfond) stödjer forskning för att hitta orsaker till och botemedel mot diabetessjukdomar. Diabetesfonden arbetar också för att öka kunskapen kring diabetes och verkar för ett långt och friskt liv för de som lever med sjukdomen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.