Skadad på gymmet – vems ansvar?

 

shutterstock_63971896

Vad händer om du råkar du för en olycka eller skadar dig när du är på gymmet? För att veta vem som bär ansvaret är det viktigt att ha koll på vad din egna och gymmets försäkring täcker.

Ett exempel var en kvinna för något år sedan som fick en hörselskada under ett instruktörslett träningspass på sitt lokala gym. Kvinnan i det aktuella fallet fick tyvärr inte någon ersättning och anledningen var att gymmet hade en ansvarsförsäkring men saknade en så kallad kundolycksfallsförsäkring. Hade gymmet haft det hade kvinnan sannolikt fått ersättning för skadan.

Så ta reda på om ditt gym en kundolycksfallsförsäkring. De största gymkedjorna bör ha det, men villkoren kan variera och därför vill vi uppmana dig som medlem att kontrollera detta för din egen säkerhets skull.

Se även över ditt privata försäkringsskydd – du har väl en olycksfallsförsäkring? Det är värt att kolla upp både vad den egna försäkringen täcker och vad gymmets försäkring täcker, så har du koll på vem som är ansvarig och när ansvaret tar vid om olyckan är framme. Kunskap är trygghet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.