Veterinärbåten kör i vind

shutterstock_223615519

Veterinären Sofia Müller och Jörgen Uppling har gjort sin veterinärklinik både flytande och mobil – och på skärgårdsbryggorna står ofta ett helt gäng fyrbenta patienter och väntar när veterinärbåten lägger till.

Vaccination, enklare sårskador och blodprov är bara några av de uppdrag som veterinärbåten tar sig an, men främst är det undersökningar av mindre omfattande slag.

Till SVT nyheter berättar veterinären Sofia Müller att veterinärarbetet fungerar bra på båten, även om det förstås för med sig en del utmaningar. Många har bokat tid inför deras besök och då kan utrustningen förberedas, men för spontanbesöken får man göra så gott det går.

Veterinärbåten har under sommaren gjort flera stopp ute i Stockholms norra skärgård och planerna är att fortsätta verksamheten september ut. Så om ditt husdjur är i behov av veterinärvård kanske du har turen att veterinärbåten lägger till vid en brygga nära dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.