Lär dig simma som en sjöjungfru

shutterstock_345405947

På Holjebadet i Olofström är det inte bara de fyra simsätten som lärs ut till barnen. Här finns även tredagarskurser i att lära sig simma som en sjöjungfru – och det har blivit en sådan snackis att det även efterfrågas bland vuxna.

Att simma som en sjöjungfru, så kallad Mermaid simning, är bra träning om än lite klurigt att få till rent tekniskt då man är iklädd en simfena. Simsättet är jobbigare än man tror, men är både roligt och utmanande för den som gillar att simma.

I USA har det redan blivit en stor trend men i Sverige är det än så länge bara Holjebadet i Olofström som erbjuder sjöjungfrusimning. Emma Eklund, som är en av sju nyutbildade instruktörer i sjöjungfrusimning, spår dock att intresset kommer växa. För SVT nyheter Blekinge berättar hon att de redan har fått in flera förfrågningar från vuxna som är nyfikna på att lära sig konsten att simma som en sjöjungfru.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.