Byggarbetare startar dagen med morgongympa

shutterstock_115998232

Precis som man värmer upp kroppen inför ett träningspass kan det vara nyttigt med uppvärmning inför en arbetsdag. Särskilt om man har ett fysiskt krävande arbete. Det vet byggarbetarna på Norra Kajen i Sundsvall som inleder varje morgon med lite gympa.

Som byggarbetare är det bra mycket vanligare att råka ut för arbetsbelastningsskador än vad det är inom andra yrkesgrupper. Att värma upp kroppen inför dagens kroppsarbete är således en liten insats som kan göra stor skillnad.

På de flesta större byggen i Sverige, däribland Norra Kajen i Sundsvall, har man tagit fasta på det och startar varje dag med 10 minuters morgongympa. Med träningen får arbetarna en chans att mjuka upp lederna och bli varm i kroppen. Morgongympan ger också en chans att reflektera över hur man mår och vad man ska tänka på för att undvika arbetsskador och felaktiga arbetsställningar. Det rapporterar SVT nyheter Västernorrland.

Tycker du att fler yrkesgrupper borde börja dagen med morgongympa för att minska risken för arbetsrelaterade skador? Kommentera här eller på vår Facebooksida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.