Papporna som är trötta på att ”sitta barnvakt”

shutterstock_247314724

Tänk dig att du som pappa är ute med ditt barn och får höra ”schysst, du passar ungen idag”. Hur kul skulle det kännas, att man får höra att man ”passar” sina egna barn? Inte alls kul tycker en grupp pappor som har valt att göra något åt att att många alltid utgår från att det är mamman som tar huvudansvaret för barnen.

Det papporna har gjort är att starta nätverket, The Dad Network, för att förändra folks attityder gentemot föräldrarskapet. Nätverket finns bland annat digitalt och på sociala medier och syftet är att ändra det otidsenliga synsätt man enligt grundarna av nätverket har på fäder i Storbritannien, där nätverket finns.

 

TDN_BLUE-LOGO-TEXT

 

Al Ferguson (bilden nedan) är en av initiativtagarna till nätverket och han menar att få kommentarer att man som pappa ”passar ungarna” både känns omodernt och naivt.

Al Ferguson menar att det naiv är att man idag fortfarande utgår från att det är mamman som alltid är den som tar huvudansvaret för barnen – och det är för att förändra den bilden som man har tagit initiativet att starta nätverket.

Acorn

Vad tycker du om initiativet? Behöver svenska pappor skapa ett liknande nätverk? Kommentera gärna i bloggen eller här på vår Facebooksida.

The Dad Network – hemsida

The Dad Network – Instagram

The Dad Network – Facebook

The Dad Network – Twitter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.