Mest avslappnad vinner!

space out avslappningstävling bildkälla_TT

Bildkälla: TT

De flesta tävlingar brukar handla om att man ska ge allt. Tävlingen ”Space out”, som anordnades i Sydkoreas huvudstad Seoul i helgen, var precis tvärtom. Där tävlade man istället i avslappning.

I vårt moderna samhälle lägger vi mycket tid på att stirra på en skärm och att ständigt vara uppkopplad orsakar som bekant en viss stress. Men vår dyrbara hjärna behöver förstås sin vila och därför anordnade man i Seoul avslappningstävlingen Space out.

Under 90 minuter satt eller låg de tävlande mitt i en av stadens allmänna parker. De fick inte prata, äta, sova eller använda någon slags elektronik under tävlingens gång. Att titta på klockan var också förbjudet. För att utse vinnaren mätte man vem som efter 90 minuter hade den stabilaste hjärtfrekvensen.

Syftet med Space out var bland annat att främja ett liv fritt från stress och visa hur det är att slippa känslan av att alltid behöva vara uppkopplad. Man skulle helt enkelt njuta av att inte tänka på någonting.

Kan en tävling som Space out vara något som vi svenskar också borde ta efter för att lära oss koppla av? Säg gärna vad du tycker här i kommentarsfältet eller på vår Facebooksida

Källa: SVT nyheter

En reaktion på ”Mest avslappnad vinner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.