Midnight Open – golfturnering för pollenallergiker

shutterstock_167620625

Att säga att golf skulle vara en extremsport kan låta som ett skämt, men för pollenallergiker kan den faktiskt klassas som det under pollensäsongen. Därför arrangeras nu Midnight Open, Sveriges första golfturnering för pollenallergiker – och den utspelas såklart på natten!

Spelar man golf så sker det i närkontakt med gräs och natur under flera timmar. För pollenallergiker innebär det förstås höga påfrestningarna på kroppen, vilket gör att man ibland undviker att utöva golf och andra sporter under pollensäsongen. Det vill Sanofi och allergimedicinen Allegra ändra på! Därför anordnar de Midnight Open, en golfturnering som utspelas nattetid då pollenhalterna är som lägst. Förutsättningarna är därmed bättre för alla pollenallergiker. Vidare kommer spelarna förses med bland annat pannlampor och självlysande golfbollar som kommer maxa den extraordinära upplevelsen.

Syftet md Midnight Open är att visa hur man kan minska påfrestningarna på kroppen under pollensäsongen och lyfta problematiken kring pollenallergi och träning på ett annorlunda sätt.

Midnight Open utspelas nätterna mellan 18-21 maj på fyra utvalda golfbanor i Malmö, Göteborg, Växjö och Stockholm. Sista anmälningsdag har tyvärr redan passerat, men vi håller tummarna för att det blir en turnering nästa år också!

En reaktion på ”Midnight Open – golfturnering för pollenallergiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.