Matavfall på menyn

shutterstock_147487772

Freegan Pony är inte som vilken annan restaurang som helst. Istället för tjusiga maträtter lagade på dyra råvaror serveras här en meny baserad på matavfall.

Freegan Ponys koncept kallas friganism och innebär att man tar tillvara på matvaror som andra slänger, så på restaurangen serveras således bara mat som annars skulle ha kastats i soporna. Allt på menyn är vegetariskt och tanken är att ta avstånd från överkonsumtion, skriver SVT nyheter.

Restaurangen gömmer sig i en ruffig lagerbyggnad i 19:e arrondissementet i Paris. Ägaren, Aladdin Charni, är frigan sedan sju år tillbaka. Till en början skötte han verksamheten i liten skala hemma i lägenheten men sedan nio månader tillbaka håller han till i de nuvarande lokalerna. Aladdin Charni saknar tillstånd att driva restaurang i lokalerna så myndigheterna kan när som helst tvinga honom att stänga, men det hindrar inte medvetna konsumenter och matnördar från att göra sig ett besök.

Mottot är nolltolerans mot matsvinn och gästerna betalar så mycket de kan eller har lust med. Vad tycker du om den här idén, tummen upp eller tummen ned? Kommentera gärna här eller på vår Facebooksida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.