En nyttigare pasta

shutterstock_354803612

Hur gott det än är med en vällagad pastarätt så är det tyvärr inte alltid det bästa valet för den som vill äta nyttigt, eller för den som är glutenintolerant. Men det finns hälsosamma alternativ som dessutom innehåller massor av nyttigheter som vanlig pasta saknar.  

Bönpasta, alltså pasta gjord på bönor, är ett sådant alternativ. Den ser ut precis som vanlig pasta gjord på vete och med den slående likheten går det att lura även matskeptiska barn till att äta mer hälsosamt. Dess låga GI-värde, rikliga proteinhalt och höga fiberinnehåll gör dessutom att bönpastan uppskattas bland träningsentusiasterna.

Bönpasta är ett bra val för pastaälskaren som önskar variera sig mer men också för den som inte tål glutenprodukter. Ett litet minus är dock priset. I jämförelse med vanlig pasta så är bönpasta bra mycket dyrare, men värt att testa kan det ändå vara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.