Vänner i rasande fart

shutterstock_267780425

Speeddating behöver inte bara gå ut på att hitta kärleken, det fungerar lika bra för att skaffa sig nya bekantskaper. Fråga bara seniorerna i Huddinge kommun, de går på speeddating en gång i månaden.

På Folkets hus i Huddinge, Stockholms län, står speeddating på schemat en gång i månaden. Då samlas seniorer för att knyta kontakter, men det är inte nödvändigtvis kärlek som efterfrågas. För seniorerna är det främst den sociala biten som lockar, att hitta någon som delar ens intressen. Men det gäller att vara på alerten; 10 minuter varar varje dejt, sedan ringer klockan och då får man flytta till nästa person.

Arrangemanget med speeddating för seniorer har pågått sedan 2015 och har blivit något av en succé. För SVT nyheter berättar några av arrangörerna att det kan råda blandade känslor bland seniorerna innan de kommer dit, men så sätter de igång att prata och då är det bara full rulle efter det!

Bakom idén med speeddating står Folkets café i folkets hus i Huddinge, SPF Seniorerna, Väntjänsten och Huddinge Kommun. Skulle du kunna testa speeddating för att hitta nya vänner? Kommentera gärna här på bloggen eller på vår Facebooksida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.