Surikater livar upp stämningen på barnsjukhuset

shutterstock_30763561

På ett barnsjukhus i Australien får barnen zoo-behandling av ett gäng surikater. Aktiva och sociala som surikaterna är lockar de till många leenden bland barnen och tros även ha en positiv inverkan på barnens behandling.

Kungliga barnsjukhuset i Melbourne, Australien, har som första sjukhus i världen startat ett permanent boende för djur. Det rapporterar tidningen The Australian. Varför valet föll på just surikater är för deras höga nivå av aktivitet och konstanta sociala interaktion, något som tros vara bra för barnens behandling.

De små livliga djuren har fått ett särskilt område på sjukhuset där de kan husera fritt och dit är barnen mer än välkomna för en stunds lek med surikaterna. Tanken är att surikaterna ska bidra till en bättre behandling för barnen genom att förgylla deras sjukhusvistelse och få dem att tänka på annat än sin sjukdom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.