Nu kan vovven hålla sig i form – med personlig tränare!

shutterstock_359286632_

På 80-talet var gymtrenden främst något för den som skulle bygga muskler. Idag poppar det upp gym nästan överallt och unga som gamla upptäcker möjligheten att gå på gym, delta i ett gympass eller lyxa till det med en egen personlig tränare, så kallad PT. Och nu kan även våra fyrbenta vänner skaffa sig en PT för att hålla formen!

Det är i alla fall vad hunddagiset Stockholms Hundforum på Kungsholmen kan erbjuda sina dagishundar. Pernilla Bergqvist är 50 år och dagisets egen PT. Hon tar med sig fem hundar åt gången ut på en rejält härlig springtur. Pernilla som själv är maratonlöpare håller koll på springturerna med appen Runkeeper men till Allt om Stockholm poängterar Pernilla att det inte handlar om något maratonlopp utan ett naturligt tempo där hundarna småspringer. Hundarna får stanna till och nosa och uträtta sina behov under springturen och Pernilla anpassar springstilen för hundarnas behov. Lite rundare hundar får ett lite lugnare tempo medan mer aktiva hundar får ett lite högre tempo. Förutsättningen är att utgå från att hunden är fullt frisk för att kunna följa med på en löptur och att vädret tillåter, om det är för varmt eller för kallt blir det ingen springtur då det kan påverka hundarnas välmående.

Enligt Pernilla som har hållit på med springturen några veckor så är hundarna både glada och viftar på svansen när det är dags för löpturen. Tjänsten är en tilläggstjänst till dagisets vanliga avgift för hundpassning under dagen. PT för hundar har även stött på lite kritik skriver Allt om Stockholm, då främst från folk som tycker att man inte bör skaffa hund om man inte har tid att springa med sin hund. Pernilla menar dock att det här är en bra möjlighet för den som älskar sin hund men kanske har ett krävande jobb att ge hunden den motion hunden behöver ändå. Hon hoppas nu att inspirera fler till att starta personlig träning för våra fyrbenta vänner och intresset för PT-tjänsten på Stockholms Hundforum har redan visat sig stort.

Vem vet…snart kanske det till och med öppnar ett gym för hundar?

Källa: Allt om Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.