Inred och må gott med saltlampa

shutterstock_281156357

Salt går tydligen att använda till så mycket mer än bara matlagning. Trendspanar man på inredning dyker saltlampa upp som en ny ljuskälla att pryda sitt hem med. Saltlampan sägs dessutom fungera humörhöjande.  

Har du tidigare hört talas om saltspa och saltbehandling så har saltlampan ungefär samma positiva effekter på hälsan. Gjord av ren saltkristiall från Himalaya sägs saltlampan rena luften, minska allergiska besvär och göra dig på bättre humör.

Så här fungerar det: I vår inomhusmiljö finns damm, bakterier och andra luftföroreningar som alla bildar positiva joner. Ett överskott av positiva joner gör att vi mår sämre och kan leda till utmattning, depression och huvudvärk. Därför vill vi hellre ha ett överskott av negativa joner som gör att vi mår bättre. Det är där saltlampan kommer in i bilden. Med en saltlampa genererar man negativa joner som i sin tur neutraliserar de positiva. På så vis kan vi rena vår inomhusmiljö och få fler negativa joner = vi mår bättre.

Så funderar du på att förändra något i heminredningen är det kanske en saltlampa du ska lägga pengarna på. Förutom en unik design har lampan ett varmt och orange sken som skapar en mysig känsla i hemmet – och en välmående känsla inombords.

 

Källa: Hus och hem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.