Katten också – så många kilon gick årets viktigaste vinnare ner!

shutterstock_210841939

Som du har kunnat läsa i den här artikeln tidigare idag så tampas djurägare och veterinärvården fortfarande med att allt fler hundar och katter är överviktiga. Men det finns undantag, som vinnaren av tävlingen Årets viktigaste vinnare som nu är på god väg att nå sin målvikt.

För att uppmärksamma att övervikt hos hundar och katter är ett växande hälsoproblem arrangerar Royal Canin, ett foderföretag, tävlingen Årets viktigaste vinnare. Tävlingen belyser inte bara problematiken utan är även tänkt att stötta de som vill öka livskvaliten hos våra fyrbenta vänner. Nu har man utsett vinnaren för 2015 och det blev Simba, en norsk skogskatt från Hudiksvall.

ibgtlzis6j6ldivzn7to

Duktiga Simba som gick ner i vikt och vann Årets viktigaste tävling.

Simba har som mest vägt 11,5 kilo vilket är betydligt mer än vad som är hälsosamt för honom. Med familjens hjälp och stöd från en bantningscoach är nu Simba snart nere på sin målvikt som är 7 kg. Simba lever med familjen Ljungberg och i en kommentar konstaterar Anette Ljungberg att Simbas överviktsproblem började redan vid 4 års ålder och därefter bara växte. I samband med att han fick ett syskon skenade vikten iväg då katterna satte i system att lillasyster kallade på mat, men Simba åt upp den (!). Övervikten ledde till att Simba var inaktiv, inte kunde rengöra sig ordentligt och mest låg och snarkade. Då skaffade familjen en bantningscoach, Therese Forsström.

Genom att mäta Simba fick Therese Forsström fram Simbas idealvikt, 7 kg, och då började arbetet med att gå ner i vikt. Man ändrade kosten till ett dietfoder, la upp ett dietprogram, införde hårda restriktioner kring mat och motion. Bland annat fick Simba varje dag i två månader träna genom att gå upp och ner för trappan. Resultatet lät inte vänta på sig och Simba har gått ner från 11,5 kilo till 7,6 kilo som lägst. Dessutom är han betydligt rörligare, leker mer och pälsen har blivit fin igen. Simbas intresse för mat kvarstår dock men familjen fortsätter sina insatser för Simba och upplever att han känns betydligt friskare.

Nu har Simba alltså vunnit Årets viktigaste vinnare och får därmed en hel årsförbrukning av sitt foder som vi misstänker han gärna hade satt i sig på en gång. Tur att det finns snälla ägare som då är beredda att kavla upp ärmarna för att hjälpa våra fyrbenta vänner hålla en hälsosam vikt!

Vill du anmäla dig till Årets viktigaste vinnare 2016? Då behöver du ta en före och efter bild på din hund eller katt och fylla i anmälan här. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.