Det ska löna sig att lämna ifrån sig mobilen

shutterstock_359681036

Att slösurfa via mobilen och vanemässigt scrolla igenom nyhets- och bildflöden ser man att var och varannan människa gör, även i sällskap med andra. En restaurang i Karlstad har därför infört en mobilgarderob där man kan lämna in sin smarta telefon under middagsbesöket – och få rabatt.

Man talar ofta om barns svårigheter att slita sig från skärmar på mobil, dator och surfplatta. Men är verkligen vi vuxna så mycket bättre? Säkert har du någon gång kommit på dig själv med att svara frånvarande när någon ställer dig en fråga, eller fått ett svävande svar på din egen. Allt för att uppmärksamheten var riktad mot mobilen istället för sällskapet.

Restaurang Cava 42 i Karlstad tycker att allt pill på mobilen stör middagsupplevelsen och erbjuder därför sina gäster att lämna in mobilen i mobilgarderoben. Väljer man att göra det hissas mobilen upp i en påse i taket. Där ligger den utom räckhåll men i tryggt förvar tills man hämtar ut den efter middagen. Självklart behöver man inte utnyttja mobilgarderoben, men gör man det så får man – förutom en mer avslappnad stund – också rabatt på maten, så det lönar sig att lämna ifrån sig mobilen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.