106-åriga Virginia McLaurin tar en svängom med USA:s president – och det svänger!

02.22.16-Virginia-McLaurin-2

Får jag lov, herr President? När Virginia McLaurin äntligen fick besöka det legendariska Vita Huset så fick hon både president Barack Obama och presidentfrun Michelle Obama att svänga på benen.

I över 20 år, 40 timmar i veckan, har nu 106-åriga (!) Virginia McLaurin ställt upp som volontär och varit både bonus-farmor-mormor men även mentor till elever med särskilda behov. En väninna visste att McLaurin ville besöka Vita Huset och kontaktade därför Vita Huset och bad om ett besök. Men Virgina McLaurin fick mer än så – hon fick nämligen träffa personen som inte alltför sällan refereras till som ”världens mäktigaste”, nämligen USA:s 44:e president Barack Obama. För Virginia McLaurin som är afroamerikan och besökte Vita Huset även för att hylla afroamerikansk historia kan man tydligt se att ögonblicket är extra kärt då Barack Obama även är USA:s första afroamerikanska president.

Om det var det som gav extra energi eller inte låter vi vara osagt men Virginia McLaurin hade fixat naglarna och piffat till sig inför det stora ögonblicket och var dessutom inte blyg inför att bjuda upp såväl president Barack som presidentfrun Michelle på en liten svängom. Vad hemligheten till att kunna svänga på benen vid 106 år är avslöjar dock inte Virginia McLaurin i klippet nedan.

Som man brukar säga ”age ain’t nothing but a number”…

Fakta leva länge

Brittiska forskare som tittade närmare på det här med orsaken till att vissa lever väldigt länge konstaterar att det handlar om gener som förs vidare genom generationer. Att ha högpresterande celler som krymper mer sakta kan också vara en nyckel till att uppnå hög ålder då forskarna har sett den typen av celler hos personer över 100 år samt hos deras barn. Forskarna tror även att få inflammationer i kroppen, en vanlig orsak till sjukdom hos äldre, även påverkar möjligheten till ett långt liv.

Källa: Mirror, White House

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.