Orkar du inte äta upp? Ta en doggybag!

shutterstock_272357915

Pinsamt för vissa, en självklarhet för andra. Det här med att be om doggybag på krogen råder det skilda åsikter om, men i Frankrike har en ny lag gjort att restauranger rekommenderas att erbjuda sina gäster att ta med matresterna hem.

Lagen infördes vid årsskiftet och syftar till att minska matsvinnet. Det betyder att restauranger som serverar mer än 150 måltider om dagen ska sortera matavfallet, därför ger också lagen en stark rekommendation att restaurangerna ska erbjuda doggybag till de gäster som inte orkar äta upp.

Här i Sverige har vi ingen sådan lag än och det är nog väldigt olika om restauranger erbjuder sina gäster doggybag eller inte. Men även om det kan tyckas vara ofint att be om en låda för matresterna, så är det ju bättre att maten sparas och äts vid ett annat tillfälle än att den går rakt ner i soporna. Är det god mat så får man ju även nöjet att avnjuta den en gång till!

Hur brukar du göra när du får mer mat på tallriken än vad du mäktar med, lämnar du eller ber du om att få en doggybag att ta med hem? Berätta gärna här på bloggen eller på vår Facebooksida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.