Socialt nätverk för vovven – appen HappyTail!

shutterstock_189930509

Hade Lady och Lufsen haft det lättare att hålla kontakten om det funnits ett socialt nätverk för hundar? Det förtäljer inte historien men att även hundarna och deras ägare ska ha ett eget socialt nätverk det är i alla fall idén bakom svenska appen HappyTail.

Tanken med det sociala nätverket HappyTail är att samla flera tjänster i en. Som hundägare erbjuds möjligheten att inte bara prata med varandra och dela bilder utan även att boka in hundträffar och hitta hundvänliga platser. Det ska även finnas tjänster som att hitta hundvakt. Allt handlar om att som hundägare bli mindre låst och att hunden ska få ett mer aktivt, roligt och socialt liv – det säger en av grundarna, Katharina Wlin i en intervju med tidningen Härliga Hund.

Appen har funnits på marknaden sedan november och senaste nytt är att man har fått ett rejält tillskott i kassan i form av finansiell investering från två av grundarna av det framgångsrika spelutvecklingsföretaget King. Det är Kings medgrundare och numera Sverigechef Lars Markgren och den tidigare studiochefen Markus Wallén som gått in och investerat 800000 kronor i Happytail. Till Di.se säger Marcus Wallén att ”Det finns ett tydligt behov för en denna typ av tjänst i Sverige men också globalt. Jag är övertygad om att Happytail har en ljus framtid och det känns riktigt kul att få vara med på resan”.

52026972-pxChA

HappyTail är en kostnadsfri app och sedan lanseringen har ungefär 700 användare anslutit sig. Man planerar dessutom att lansera en ny version av appen i mars, då med mer sociala funktioner. Användare ska kunna bygga en profil, kommentera varandras bilder och planera sociala hundpromenader.

Vill du testa HappyTail? Ladda ner appen till iOS/Apple här eller till Android/Google här och berätta gärna vad du tycker i kommentarerna här i bloggen eller på vår Facebooksida.

Voff!

…och så en klassiker på temat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.