Nyttig pizza som knäcker

knäckepizza

Bildkälla: Leksands knäckebröd

Den ser ut som vilken pizza som helst, men istället för en vanlig pizzadeg till botten ligger all fyllning på ett knäckebröd. Vad blir det då? En knäckepizza såklart – och den är nyttigare än en vanlig pizza.

Josef Hakimi, medlem i svenska pizzabagerilandslaget, besökte TV4 nyhetsmorgon i morse och bjöd på sin nyskapande knäckepizza. Idén till knäckepizzan föddes efter att Josef Hakimi, som brukade äta pizza varje dag, ville ha ett nyttigare alternativ.

En vanlig pizza består till 80 procent av pizzadeg och till 20 procent av topping, medan knäckepizzans proportionera är tvärtom. Det gör knäckepizzan till ett snällare val än den traditionella pizzan, något som kan vara intressant för den som tänker på figuren.

Är du nyfiken på hur knäckepizzan smakar? Då kan du testa att göra den! Tillvägagångssättet är detsamma som vanligt; tomatsås, ost och valfri topping. Snabbt går det också! Det tar bara 8-10 minuter i ugnen, beroende på hur varm ugnen är. Kan det vara så att knäckepizzan blir en ny favoriträtt där hemma?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.