Det blommas för Majblomman 2016

majblomman

Stella Popovic, Martin Hedelin, Silini Salah och Ayla Hussain på Nya Varvets skola i Göteborg visar upp Majblomman 2016. Fotograf/källa: Anna Sigvardsson / Majblommans Riksförbund

Blomman som representerar Sveriges äldsta och starkaste symbol för barns rättigheter har äntligen slagit ut. Vi talar förstås om den populära Majblomman som i år går i isturkos i sällskap med lila toner.

Som vanligt är designen framtagen och framröstad av barnen själva. Den vinnande färgkombinationen har isturkosa och mörklila kronblad med en ljusviolett mittprick. Designförslaget var det överlägset populäraste bland Majblommans unga följare i sociala medier.

Årets Majblomma premiärvisades på Nya Varvets skola i Göteborg, detta för att eleverna där har lyckats extra bra i sin försäljning av Majblomman. Förra året sålde de majblommor för 145 000 kronor! Sedan är skolan också bra på att inkludera alla barn i gemenskapen till vardags.

Majblomman 2016 börjar säljas den 14 april av barn i hela landet. Målet är att nå en insamling på över 60 miljoner kronor.

–  Ju mer pengar barnen samlar in desto fler barn som har det svårt kan få hjälp, säger Lena Holm, Majblommans generalsekreterare.

Köp en du också så är du med och bidrar till att förbättra barns villkor i Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.