Superhjälten Undra – informationsmaterial för nyfikna barn

Superhjälten Undra

Barn har också frågor om sin egen vård och behandling. Därför har man tagit fram informationsmaterialet Undra. Undra är en liten superhjälte som tar reda på saker som barn med funktionsnedsättning undrar över.

Patientlagen har stärkt kravet om information och vill att patienter ska bli mer delaktiga i sin vård. Detta gäller inte bara vuxna utan även barn, som ska få möjlighet att uttrycka sin åsikt kring den egna vården. Det var på den vägen som Habilitering & Hälsa  kom på idén om Undra. Undra är informationsmaterial för barn där huvudpersonen, som är en superhjälte, heter Undra.

En app, Undra besöker habiliteringen, vänder sig främst till barn med funktionsnedsättning, men egentligen kan alla barn kan ha glädje av appen som innehåller över 30 roliga animationer och ljud. Appens fokus är att upptäcka och undersöka och barnen bjuds på en spännande upptäcktsfärd tillsammans med Undra bland mekaniska hästar och bowlingkäglor.

Appen utsågs till en av 2015 års bästa appar av Föräldrakraft och finns gratis att ladda ner för iPhone och Android.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.