SuperSnöret – världens viktigaste snöre

supersnore_pojke.jpg

En pärla för hoppet, en pärla för första sjukhusvistelsen, en pärla för röntgen, och så vidare. SuperSnöret är ett unikt snöre som cancersjuka barn och ungdomar kan pryda med pärlor och där varje pärla symboliserar olika delar i behandlingen.

SuperSnöret är varken ett halsband eller ett armband, utan är något så enkelt som ett SuperSnöre som visar vad patienten har varit med om och hur supermodig han eller hon är. Det är en färgglad attiralj och är något att vara stolt över.

somnadsinstruktion-pasarna

SuperSnöret finns gratis för alla barn och ungdomar upp till 18 år som får en cancerbehandling. Det är en rolig grej att samla på men framförallt hjälper det till att bearbeta det svåra. Tillsammans med föräldrarna kan barnet ”läsa” snöret och prata om vad som hänt på sjukhuset. Snöret synliggör vad som händer, även om det kan vara svårt för andra att förstå.

Nu finns också en app som komplement till SuperSnöret. Via appen kan man virtuellt trä på pärlorna på snöret, hålla räkningen på hur många pärlor man har, läsa om vad varje pärla symboliserar samt dela sitt SuperSnöre med familj och vänner.

SuperSnöret är utvecklat av VOKK, Barncancerfondens motsvarighet i Holland, och kom till Sverige 2012. Superpärlorna som används till att trä på snöret finns nu på landets alla barncancercentra och många av regionsjukhusen. De går inte att köpa för privat bruk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.