Doktorn tipsar: Om hormoner, stress, magen och cancer- det här vill du veta!

bollywood_goldfish

Imorgon tisdag kan du som vill och har möjlighet besöka ett mycket spännande seminarium på Maximteatern i Stockholm. Förutom intressanta föreläsningar bjuds du även på såväl något ätbart som underhållning, bland annat Bollywoodopera (!).

Seminariet är i 1,6 miljonerklubbens regi och ordföranden Alexandra Charles inviger det hela klockan 17:30 med att presentera mottagarna av Kvinnors&Hälsas forskningsstipendier. Därefter följer en rad intressanta föreläsningar samt underhållning av Kasper Skarrie och operasångerskan Charlotta Huldt-Ramberg.

1,6 & 2,6 miljonerklubben är en självklar samarbetspartner till oss på Doktorn.com och därför tipsar vi gärna om de föreläsningar och seminarier man håller. Hela programmet för den aktuella dagen har vi lagt upp nedan och för dig som är intresserad kan du anmäla dig här (anmälan är bindande).

Missa inte vår stora intervju med Alexandra Charles i nästa nummer av Tidningen Doktorn som kommer ut i början av december!

16.30 Registrering börjar – dörrarna öppnas
17.30 Alexandra Charles hälsar välkommen och presenterar mottagarna av Kvinnor&Hälsas forskningsstipendier tillsammans med Karin Schenck-Gustafsson. Anna Starbrink, Stockholms hälso- och sjukvårdslandstingsråd, delar ut stipendierna.

Filmregissören, Richard Hobert överräcker 1,6&2,6miljonerklubbens Vetenskapspris och Journalistpris för 2015.

17.50 ”Våra hormoner – hur  påverkar de vår hälsa och livskvalitet?”

Våra könshormoner, testosteron och östrogen, har stor betydelse för vårt välbefinnande och vår allmänna hälsa. Mats Holmberg, läkare och androlog, berättar vad som händer när de hamnar i obalans.

18.20 ”Prostatacancer – en kvinnofråga.”

För många män är prostatacancer tabubelagt. De vill inte tala om det, än mindre behandla den. Kvinnor spelar en viktig roll igenom att uppmuntra männen att gå på kontroller. Tidig upptäckt och behandling minskar risken för impotens och livshotande cancer.

Journalisten Annika Dopping och överläkare Tom Wiklund från cancersjukhuset Docrates pratar om vikten av kvinnans engagemang i prostatacancer.

18.55 Plats på scen för trubaduren Kasper Skarrie
19.10 Paus med förtäring
20.00 ”Att stressa sig sjuk – en kvinnofråga?”

Stress under en längre period kan leda till allvarlig sjukdomar som t.ex

utmattningssyndrom. Alexander Wilczek, överläkare och verksamhetschef, Ersta Psykiatriska klinik, sätter ljus på stressens ohälsosamma inflytande på framför allt kvinnor.

20.30 ”Många lider i det tysta – förstoppning är en sjukdom som andra – våga sök hjälp!”

Kronisk förstoppning är ganska vanligt , mer hos kvinnor än hos män. De som drabbas söker sällan hjälp då problemet anses vara pinsamt – dags att sätta punkt för den attityden! Vi ger dig information och verktyg att hantera tarmbesvär på bästa sätt.

21.00 Bollywoodopera i Botkyrka – dansaren Usha Balasundaram och operasångerskan Charlotta Huldt-Ramberg ger oss axplock ur en unik föreställning på Subtopia.
21.15 Avslutning – tack för ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.