Att leva med en robot

shutterstock_328481072

Tillhör det framtiden att ha sin egen robot som hjälper till med diverse hushållssysslor och ser till att man tar sin medicin? Ja, kanske. Ett pågående forskningsprojekt inom äldrevården har i alla fall visat lovande resultat.

I Ängens forsknings- och innovationslägenhet i Örebro har tjugo pensionärer fått testa på att leva med en robot. För pensionärernas räkning har roboten bland annat hämtat mediciner, ringt upp vänner och lämnat tvätt i tvättstugan, berättar SVT.

Laila och Sten Hallgren är två av pensionärerna som har ingått i projektet och de är positiva till att ha en robot i hemmet. De ser det som ett bra alternativ om det i framtiden inte skulle finnas tillräckligt med personal.

Än så länge är forskningen bara början på en utveckling för framtiden, men vem vet hur det ser ut om 10, 30 och 50 år? Resultatet från forskningsprojektet är i alla fall mycket bra! Hur ser det på möjligheten att leva med en robot som tar egna beslut och agerar självständigt? Kommentera gärna här i bloggen eller på vår Facebooksida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.