Är du flexitarian?

shutterstock_251285110

Inte vegetarian men äter vegetariskt flera gånger i veckan ändå? Då är du en flexitarian och den gruppen ser ut att växa, skriver SVT.

Som flexitarian äter man fortfarande köttprodukter, men flera av veckans mål utgörs helt av vegetariska livsmedel.

Enligt en SIFO-undersökning som livsmedelskoncernen Axfood har beställt är mer än var tredje svensk (36 %) flexitarian. 22 procent uppger också att de avser att äta mindre kött det kommande året, något som främst syns bland kvinnor. Bara 6 procent svarade att de var vegetarian idag.

Det är en tydlig trend att allt fler väljer vegetarisk mat och säger att de på sikt ska minska sin köttkonsumtion. De vanligaste skälen är på grund av miljön och klimatet men även av hälsoskäl. Det finns idag ett stort intresse hos allmänheten kring ekologi, djurhållning och hållbarhet som gör att allt fler väljer att äta mer grönt. Tillhör du den växande gruppen flexitarianer och vad är det i så fall som motiverar dig till att äta mindre kött och mer vegetariskt? Berätta och diskutera gärna i kommentarsfältet här eller på Facebook!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.