Så ser våra matvanor ut i framtiden

shutterstock_322905248

Framtidens mat är spådd och stämmer det så knaprar vi snart på insekter och grisöron och tycker att det är hur självklart som helst. Smaken kommer inte längre vara avgörande i framtiden, större fokus kommer istället att läggas på nyttighet för kroppen och hållbart tänkande.

Det är analysföretaget Kairos Future som har siat in i framtiden om hur våra matvanor kommer att se ut framöver. Genom intervjuer med människor runt om i världen verkar det som att det kommer ske en del förändringar när det gäller hur vi äter, lagar och handlar mat i framtiden skriver SVT.

En sak som vi redan har börjat se är insekter som mat och det spås bli allt vanligare i framtiden, inte minst som proteinkälla. Det kommer också bli ännu viktigare att ta tillvara på djurens alla kroppsdelar, vilket betyder att grisöron, knäsenor och kycklinghalsar kan bli sådant som vi placerar på tallriken.

Matinköpen med att få matkassen levererad till dörren kommer också att utvecklas och kanske får vi se drönare som lämnar av maten så småningom.

Vad har du för tankar om framtidens mat? Berätta gärna!

En reaktion på ”Så ser våra matvanor ut i framtiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.