Kvällens tv-tips: Första hjälpen

forsta-hjalpen-svt
Bildkälla: Notre Dame Film AB 2015/Fredrik V Thelander

I kväll har SVT-programmet Första hjälpen premiär på SVT1. Fyra läkare åker landet runt och hjälper människor med diverse sjukdomar och åkommor. Det blir starka möten och ren fakta blandat med handfasta tips och råd.

I serien återser vi också den omtyckta läkaren Magnus Eriksson som tidigare har medverkat i Kvartersdoktorn och nu senast i dokumentärserien Det är inte så dumt att bli gammal.

Första hjälpen är inget tungt hälsoprogram utan är snarare, som de medverkande själva beskriver det, både bildande och underhållande. Programledare Sofia Rågenklint säger så här:

– Det är inga pekpinnar utan tvärtom så tror jag att det är lite upplyftande trots att det handlar om sjukdomar och krämpor. Att man får svar på mycket av det man själv går och funderar på.

Så om du känner att du vill öka kunskapen på ett lättsamt och lättillgängligt sätt föreslår vi att du sätter på SVT1 kl.20.00 de kommande tisdagarna och tittar på Första hjälpen. Vem vet, kanske har det lugnande effekt på dig så du slipper oroa dig i onödan!

Ett annat sätt att få tillgång till nyttig information om olika sjukdomstillstånd är förstås att besöka www.doktorn.com, där vi dagligen publicerar nya artiklar inom olika hälsoområden.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.