Frosthalka – ta det lugnt på vägarna!

shutterstock_157536017

I takt med att temperaturen sjunker blir också väglaget halare och redan nu har en del trafikolyckor rapporterats. Var extra uppmärksam kyliga morgnar då du ser frost på gräsmattan eller om det är lite disigt.

Visst har vi belönats med klara och friska dagar med en hel del solljus på sistone, men nätterna är ändå kalla. Minusgrader under natten resulterar ofta i kalla morgnar och i kombination med fuktig luft är risken för frosthalka ett faktum. Ett halt väglag gör det svårare att styra och ha kontroll över körningen. Därför vill vi uppmana alla bilister att ta det extra försiktigt på vägarna så att inga olyckor inträffar.

Var uppmärksam på dis och dimma som är perfekt förutsättningar för ishalka. Så visa respekt för väglaget – för allas säkerhet.

En reaktion på ”Frosthalka – ta det lugnt på vägarna!

 1. lurifax70

  Broar och viadukter är de som först blir hala.

  Om jag minns rätt blev 1/11/2005 den halkigaste dagen i Stockolmstrakten, någonsin.
  På dagen hade det småregnat och vid 16 tiden blev det smällkallt och blixthalka. Essingeleden och alla andra tillfarter var glashala och fyllda av bilar som hade kanat in i varandra.
  De som köade på Fridhemsplan och skulle till Skärholmen lämnade bilarna efter 6-8 timmar och tog tunnelbanan, eftersom bilarna på Essingeleden inte fick bärgare förrän mitt på dagen nästa dag.
  Jag hade hämtat frugan på Bromma Flygplats och åkte bakvägen över Huvudsta hem till Kungsholmen, men hamnade i krockkö vid bron vid Pampas Marina så vi parkerade bilen och gick hem. Tur var det, för när vi kom fram till korsningen Kungsholms Strand där Länkarna tidigare höll till så hade SL bussen som var på väg till S:t Göran kanat tvärs över gatan. Nästa morgon när jag skulle hämta bilen så höll man på att dra bort bussen.
  Viket kaos och vilka köer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s