Hjälp någon se – lämna in dina gamla glasögon

clh_specsavers_tanzania_15

Har du ett par gamla glasögon liggandes i någon byrålåda? Istället för att låda de ligga och samma damm kan du lämna in dina gamla glasögon och göra en god gärning på samma gång.

”Ge syn” är ett projekt på initiativ av ögonföretaget Specsavers som uppmanar svenskarna att lämna in sina gamla glasögon i deras butiker. Specsavers samlar in glasögonen och ser sedan till att behövande barn och vuxna i Tanzania kan få hjälp med sina synbesvär.

Enligt företaget finns det uppskattningsvis nio miljoner glasögon som bara ligger och skräpar i de svenska hemmen. Bättre då att låta glasögonen göra nytta för människor som inte har råd att gå till optiken och köpa nya.

Insamlingen av glasögon pågår till och med 1 november och i februari åker en delegation ner till Dar es Salaam i Tanzania med glasögonen, som där får chansen att göra bättre nytta än hemma i byrålådan. Som Specsavers själva skriver på hemsidan ” Ett par glasögon kan vara skillnaden mellan fattigdom och att kunna utbilda sig, ta ett arbete och försörja sig själv och sin familj.”

 

Bildkälla: Specsavers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.