Rekryterar via humoristisk musikvideo

shutterstock_259268447

Kan en humoristisk video vara lösningen som får fler att söka sig till vård- och omsorgsyrken? Helsingborgs stad hoppas i alla fall det och hittills har responsen varit positiv, men de är inte först ut med att rekrytera via en videoinspelning.

Sedan tidigare har vi berättat om sjuksköterskorna på ortopeden i Umeå, som gjort succé på nätet med sina musikvideos där de bland annat har efterfrågat en ny kollega. Näst på tur är Helsingborg stad som med en rolig video hoppas kunna locka unga till utbildning och arbete inom vård och omsorg.

Videon lades upp i torsdags och har hittills mötts av mestadels fin respons berättar Ture Gunarsson, Informationsansvarig på Vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg stad, för Dagens medicin. Den väcker intresse och den som vill kan också besöka webbplatsen för att se fler videos där olika yrkesgrupper inom vården berättar om sitt jobb och vad som fick de att hamna där.

Videon är skapad av den skånska humorgruppen Infallet och i videon syns även befintlig personal och brukare från vård- och omsorgsenheten i Helsingborg.

Titta på videon här!

En reaktion på ”Rekryterar via humoristisk musikvideo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.