Unga sprider glädje på äldreboende

shutterstock_285560471 Livet på ett äldreboende kan vara lite långtråkigt, men inte på äldreboendet på Lidingö.

Tack vare samarbetet med Äldrelyckan får de äldre besök varje vecka av glädjespridande ungdomar som kommer för att umgås. Äldrelyckan är ett företag vars mål är att bidra med kvalitet till de äldres tillvaro genom att sammanföra de boende med ungdomar som varje lördag kommer för att umgås med dem äldre. Aktiviteterna kan variera och vara allt ifrån att fixa naglarna till att fika, spela spel och att bara prata. Personerna bakom idén och företaget Äldrelyckan är Ebba Lagercrantz och Johanna Heimer. Verksamheten har de drivit sedan 2010. Möte med ungdomarna är något som tycks vara mycket uppskattat bland de äldre.

Kurt Wiklund, en av de boende, säger till tidningen Metro att ungdomarna ”kommer med ungdomlig glädje och gör helgerna roligare”. Det finns förstås personal på äldreboendet som ser till de äldres hälsa och omsorg, men det är ungdomarna som sätter guldkant på tillvaron vilket Redaktionen tycker är ett fantastiskt initiativ, mer sånt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.